Annons

Annons

Annons

Vårkänslor och längtan efter årets första kast!

Längtan efter att få ta första kastet är bitande nu när Mörrumsån ligger helt isfri.

Längtan efter att få ta första kastet är bitande nu när Mörrumsån ligger helt isfri.

Vintermånaderna har varit en blandning av det mesta och efter temperaturer på Julafton som var bara marginellt kallare än Midsommaraftons började regnovädret följd av Kung Bores korta gästspel i januari och nu kvittrar fåglarna igen i Mörrumsåns dalgång. Nu verkar den korta dock kalla vintern att vara över, ån är isfri och nu är det bara några veckor kvar innan startskottet till den 76:e sportfiskesäsongen hos Mörrums Kronolaxfiske smäller över Pool 1.
Startskottet förkunnar att vi har 6 månader med liv och rörelse i lilla byn Mörrum framför oss och att man återigen får njuta av världens bästa avkoppling i form av sportfiske efter lax och öring!

Visserligen är våren nyckfull och en ständig kamp mellan den kvardröjande vintern och den framträngande varmare årstiden men nu vänds vårt halvklot alltmer mot solen, som stiger allt högre upp på himlen och dagarna blir såväl mildare och längre. Andra säkra vårtecken är att man oftare och oftare går fram till rullsamlingen, rotar i högen med sjunklinor, letar i de välfyllda flugboxarna efter stora tuber och viftar i smyg på 15-fotaren. Man längtar helt enkelt efter årets första kast!

Under de senaste åren startade vi säsongen med några väldigt uppskattade försök på tidigt fiske i mars och även i år kommer vi att bibehålla denna trevliga tradition. Tänk att det är bara 14 dagar till den första mars! Marsfisket i Mörrumsån är Sveriges motsvarighet till Skottlands fiske efter ”Springers” och någonstans därute i det vinterkalla vattnet väntar belöningen i form av en nystigen öring som har gottat sig på havets läckerheter under hela vintern. Fisket i mars begränsas till den södra sträckan, alltså klassiska Pool 1 – 16, som nästan inte håller några gamla fiskar under denna tid av året. Den övervintrande fisken är kvar i åns övre delar och får vara ifred från oss ivriga fiskare några veckor till.

Blänkarefisket pågår under perioden 1 – 13 mars och begränsas till 15-20 fiskare per dag på den 3,5 kilometer långa sträckan. I år finns möjlighet att boka såväl dagskort som spännande evenemang under denna korta period. En höjdpunkt är säkert Mikael Frödins Master Class den 4-6 mars. För första gången håller Micke sina uppskattade Master Class i samarbete med Sveaskogs anläggning i Mörrum.  Här kan ni boka platser till Mikael Frödins Master Class

Vill ni vara med så hör av er till mig så berättar jag gärna vilka möjligheter som finns. Mejla till ulf.sill@sveaskog.se för ytligare information om marsfisket.

Det ska bli så underbart med årets första kast! Snart så kan vi ropa ”nu är det verkligen vår!” och årets första kast kommer, var så säker!

/Ulf Sill


Annons

Annons

Annons

Annons

AnnonsAnnons


Annons


MER FRÅN ALLTOMFLUGFISKE.SE